Eieren

Wij produceren witte en bruine eieren. Een deel van de bruine eieren wordt onder label van Buitenhuis geproduceerd. Hier worden specifieke eisen aan het voer gesteld. De andere eieren hebben geen merknaam, maar dat neemt niet weg dat de kwaliteit minimaal hetzelfde is.

Voer wordt alleen betrokken van een leverancier die geen concessies doet aan kwaliteit. Er worden strenge eisen gesteld aan de leveranciers van grondstoffen. Betrouwbare leveranciers zijn een eerste vereiste voor het produceren van veilige kwaliteits-eieren. Onze leverancier is “Arkervaart”.


's Morgens, als de eieren nog warm zijn van het leggen, begint Henk of Remco (onze medewerkers) met het verzamelen van de eieren met de machine. Per stal worden de eieren met een transportband naar de machine gebracht, waar ze gecontroleerd worden op vuil, breuk, en vormafwijkingen. Daarna gaan ze door de machine waar ze op tray gezet worden. Vervolgens worden ze per stapel (6 trays) op een pallet gezet. Dit proces is volledig geautomatiseerd en wordt aangestuurd door Henk of Remco. Capaciteit van de machine is 30.000 eieren per uur.

 

Klik hier om een videofragment te bekijken.

 

Hier wordt op de eieren een nummer geprint.


Voordat de eieren op de tray komen wordt er een code op ieder ei geprint. Dit is verplicht om fraude met eieren te voorkomen. Zo kan men van een batterij-ei geen scharrel-ei of Biologisch ei maken (en dus geen extra meerprijs ontvangen). Ieder houderij vorm, stal en bedrijf heeft een eigen nummer. Zo kan men altijd zien bij wie en uit welke stal het eitje komt.

 

Onze nummers zijn:

[ 2-NL-4018304 ] - [ 2-NL-4018305 ] - [ 2-NL-4018306 ] - [ 2-NL-4018307 ]

 

En voor de biologische eieren:

[ 0-NL-4367801 ]


Wat betekenen deze nummers?

0 = Biologische eieren NL = Eieren geproduceerd in Nederland.
1 = Vrije uitloop eieren 40183 = Bedrijfsnummer voor scharreleieren.
2 = Scharreleieren 40183 en 43678 = Bedrijfsnummer voor Biologische eieren.
3 = Batterij eieren 40183 + 04 - 05 - 06 - 07 = Stalnummer.

 

 
FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedin